tingeling

Tingeling

Tingeling eller Tinker Bell är en fe i berättelserna om Peter Pan skrivna av J.M. Barries. Tingeling skildrades först i en pjäs kallad Peter Pan från 1904 och var även med i den efterföljande boken som kom 1911. Tingeling kommunicerar inte genom tal, utan genom ljudet av bjällror, vilket endast förstås av dem som kan feernas språk. Hon är ofta hjälpsam men kan även vara och hämndlysten elak och svartsjuk. Hennes temperament förklaras av att hon är så liten att hon bara kan hålla en känsla i sig i taget. Disneys Tingeling Tingeling har blivit välkänd genom Walt Disney Companys tecknade långfilm Peter Pan från 1953. Där tecknades hon som blond med håret uppsatt i en knut och med en kort grön klänning. Tingeling har kommit att bli en av Disneys främsta symboler och hon sägs symbolisera den magi som Disney skapar genom animeringen. Tingeling är ofta en del av öppningssekvensen till Disneys produktioner.

Följ med på ett ljuvligt äventyr i den magiska Älvdalen, i det magiska landet Ingenstans (Pixie Hollow). Här lever Tingeling och de andra älvorna som förbereder sig att ta våren till Fastlandet. De tar hand om naturen och årstiderna, ändrar färg på löven, väcker djuren ur sin vinterdvala och får frön att gro. Varje älva har sin egen speciella uppgift och förmåga, men Tingeling känner att hon inte är lika speciell som de andra älvorna. Istället för att använda sin färdighet i att meka och laga saker försöker hon få magiska förmågor som sina vänner.
Det blir en spännande resa. Men det är inte alla älvor som får följa med på resan. Bara de som arbetar med blommor, djur, ljus och vatten får åka, inte Tingeling som är en kastrullälva. Hon tror därför att hon varken är speciell eller värdefull, och ber sina nya vänner Vinka, Iridessa, Rosetta och Silverdagg att lära ut sina förmågor. När Tingeling vänder ryggen till den hon är och försöker byta ut sina talanger blir följderna katastrofala – hela våren är i fara! Med hjälp av vännerna upptäcker Tingeling att om hon är sann mot sig själv kan magiska saker hända…

Tingeling och den förlorade skatten

Älvorna förbereder sig för den stora Höstfesten där de med hjälp av fullmånen och den magiska månstenen ska framkalla älvstoft – källan till deras magi. Men en olyckshändelse gör att Tingeling sätter hela Älvdalen i fara och hon måste göra en hemlig resa för att ställa allt till rätta. På sin färd får hon oväntad hjälp av sin vän Tristan och den busiga eldflugan Bloss. Tillsammans trotsar de alla faror och Tingeling finner till sist den största skatten av dem alla – sann vänskap.
Tingling och dom andra älvorna förlorar den blå stenen som ger dom dess stoft. Tingeling ger sig ut i den okända delen av hennes värld för att finna den förlorade skatten.
Tingeling och den förlorade skatten är ett underbart äventyr fyllt av magi, vänskap, skratt och spänning för hela familjen!